Nederlandse volleyballers niet naar WK in Rusland vanwege oorlog Oekraïne
De Nevobo zal het Nederlands mannenvolleybalteam niet uitzenden naar het WK volleybal 2022 zolang dit toernooi in Rusland wordt georganiseerd.
De Nederlandse bond staat voortdurend in contact met de FIVB en vraagt de wereldvolleybalbond met klem om het WK volleybal voor mannen te verplaatsen. Dit toernooi staat op de agenda voor 26 augustus tot en met 11 september. Wereldvolleybalbond FIVB ziet na het binnenvallen van Rusland in Oekraïne nog geen aanleiding om het WK naar een ander land te verplaatsen.
De Nevobo acht het gezien de Russische invasie van Oekraïne ondenkbaar dat er een WK in Rusland wordt gespeeld.
Wereldvolleybalbond FIVB ziet, na het binnenvallen van Rusland in Oekraïne vorige week, nog geen aanleiding om het WK naar een ander land te verplaatsen. Veel andere sportbonden haalden evenementen wel al weg uit Rusland. Zo is de finale van de Champions League eind mei in Parijs in plaats van in Sint-Petersburg en is de Grote Prijs van Rusland van eind september van de Formule 1-kalender gehaald.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft alle internationale sportbonden vorige week gevraagd geen evenementen meer in Rusland of Belarus te laten plaatsvinden. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF steunt die oproep.
De Nederlandse volleyballers zijn op het WK, dat voor 26 augustus tot en met 11 september staat gepland, ingedeeld in poule F. In Krasnojarsk staan poulewedstrijden tegen Argentinië, Iran en Egypte op het programma.
De volleybalvrouwen spelen van 3 september tot en met 15 oktober hun WK in Nederland en Polen. Nevobo zegt intensief met de FIVB te overleggen of Rusland daar mee aan kan doen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Matwé Middelkoop is zoekende, maar zijn tennis lijdt er niet onder
Breda -
Sportkoepel NOC*NSF: geen zelfstandige sportboycot van Rusland
De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF gaat in ieder geval niet zelfstandig over tot een boycot van Rusland vanwege de militaire aanval op Oekraïne. Volgens een woordvoerder van NOC*NSF kan het wel zijn dat de sport onderdeel wordt van een brede, internationale boycot, als reactie op de Russische inval in het buurland. ,,Maar op dit moment hebben wij nog geen zicht op de maatregelen van de overheid.” -
PREMIUM
Lichte Jelle Snippe weet hoe hij op WK judo ‘beren’ van 165 kilo kan verslaan
De strijd bij de zwaargewichten in het Nederlandse judo ging de laatste jaren vooral tussen de inmiddels gestopte Henk Grol en Roy Meyer. In de wereld van de mastodonten heeft zich een ‘nieuwe’ ster gemeld: de 24-jarige Jelle Snippe uit Enschede. De Tukker, die onlangs iedereen vloerde op een grand slam, debuteert zaterdag op het WK in Qatar. „Parijs is nu meer in beeld.”Enschede -
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
PREMIUM
Trouwplannen niet in gevaar na emotionele hockeyclash tussen geliefden: ‘Voor ons was het gewoon ruk’
Normaal gesproken vormen SCHC-hockeyster Laurien Leurink (28) en Hurley-coach Robbert van de Peppel (35) een hecht liefdeskoppel. De afgelopen dagen even niet. Ze clashten in de halve finale van de play-offs. Na afloop verklaarden ze elkaar weer de liefde. Gelukkig maar, want in december trouwen ze. ,,Het was écht geen leuke situatie.”
-
Bredase triatlete Maya Kingma laat zich onderzoeken na astma-aanval in Cagliari
Breda -
-
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?