Jos Hermens (tweede van rechts).
Volledig scherm
Jos Hermens (tweede van rechts). © AD Sportwereld

Nederlands managementbureau op WK atletiek tweede in ‘medailleklassement’

Het is geen nieuws dat het in Nijmegen gevestigde managementbureau van Jos Hermens – Global Sports Communication – een grote speler in de atletiek is. Op het WK atletiek in Doha sleepten hun atleten 8 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles af. Opvallend: als ze zouden meedingen in het medailleklassement voor landen zouden ze achter Amerika op de tweede plaats staan.

Beatrice Chepkoech met haar gouden medaille na de 3.000 meter steeplechase, samen met Emma Coburn (zilver) en Felicitas Krause (brons).
Volledig scherm
Beatrice Chepkoech met haar gouden medaille na de 3.000 meter steeplechase, samen met Emma Coburn (zilver) en Felicitas Krause (brons). © Getty Images

Met 14 gouden, 11 zilveren en 4 bronzen medailles is Amerika de absolute winnaar van het WK atletiek in Doha. Kenia (5 goud, 2 zilver, 4 brons) en Jamaica (3 goud, 5 zilver, 3 brons) eindigen op de tweede en derde plaats. Nederland op een met Uganda gedeelde negende plaats.

Uiteraard is er voor Global Sports Communication, dat 150 atleten uit 20 verschillende landen begeleidt, geen plaats in het ranglijstje. Maar met name dankzij het goud van Sifan Hassan (2x), Beatrice Chepkoech, Halimah Nakaayi, Lijiao Gong, Liu Liang en Hong Liu kijkt het terug op een meer dan geslaagd toernooi.

Sifan Hassan met haar twee gouden plakken.
Volledig scherm
Sifan Hassan met haar twee gouden plakken. © ANP
 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.