Volledig scherm
Durant raakt geblesseerd. © AP

NBA-ster Durant geopereerd aan gescheurde achillespees

Sterspeler Kevin Durant van basketbalploeg Golden State Warriors heeft een operatie ondergaan aan een gescheurde achillespees. De 30-jarige Amerikaan kan daardoor zijn Californische club niet meer helpen in de strijd om de NBA-titel tegen Toronto Raptors. Het Canadese team leidt in de finale met 3-2. Donderdag is in Oakland de zesde wedstrijd in de best-of-seven reeks.

Durant maakte afgelopen maandag in Toronto (105-106) zijn langverwachte rentree bij de Warriors na een absentie in negen wedstrijden op rij door een kuitblessure. Hij deed 12 minuten mee, bracht elf punten op zijn naam, maar liep een zware voetblessure op. Nader onderzoek wees uit dat het om een gescheurde achillespees ging.

Durant zou komend seizoen in de NBA als ‘free agent’ een fortuin kunnen verdienen. De vraag is echter of er een club is die het nog met hem aandurft na zijn zware blessure. Een jaartje bijtekenen bij de Warriors, tegen een jaarsalaris van ruim 27 miljoen euro, zou nu ook weer een optie voor hem kunnen zijn.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.