Volledig scherm
San Antonio Spurs guard DeMar DeRozan (m) is op weg naar de basket. Rechts Nikola Jokic, die ondanks 43 punten niet kon voorkomen dat Denver Nuggets onderuit ging. © AP

NBA: San Antonio Spurs dwingen zevende duel af

De basketballers van San Antonio Spurs hebben een zevende duel afgedwongen met Denver Nuggets in de eerste ronde van de play-offs van de NBA. De Spurs wonnen wedstrijd zes met 120-103 en brachten daarmee de stand in de best-of-seven op 3-3.

Topschutters aan de zijde van de ploeg uit San Antonio waren LaMarcus Aldridge met 26 punten DeMar DeRozan met 25 punten. Bij de Nuggets scoorde Nikola Jokic zelfs 43 punten, een persoonlijk record. Hij kon er een nederlaag niet mee voorkomen. De beslissende zevende wedstrijd tussen beide teams is zaterdag in Denver.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”