Nadine Visser.
Volledig scherm
Nadine Visser. © REUTERS

Nadine Visser loopt op 100 meter horden nieuw Nederlands record

Nadine Visser heeft in de halve finales van de 100 meter horden bij de WK atletiek in Doha haar Nederlands record aangescherpt tot 12,62. Haar oude toptijd stond op 12,71 en liep ze vorig jaar.

De 24-jarige atlete eindigde in haar heat als derde. De eerste twee plaatsten zich rechtstreeks voor de eindstrijd. De beste nummers twee op tijd na drie heats gaan ook door. Visser bleek, toen alle halve finales waren afgewerkt, snel genoeg voor een plek in de eindstrijd. 

De Jamaicaanse Danielle Williams won de heat van Visser in 12,41.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.