Volledig scherm
Nadine Broersen werkte op het NK atletiek gelijktijdig de finales speerwerpen, verspringen en 100 meter horden af. © ANP

Nadine Broersen pakt op NK drie medailles binnen een half uur: 'Nog nooit eerder meegemaakt'

UTRECHT - Het was even hollen en puzzelen, maar Nadine Broersen is er op NK atletiek in geslaagd drie finales tegelijkertijd af te werken. Binnen een half uur tijd won ze ook nog eens medailles bij het speerwerpen (zilver), verspringen (zilver) en brons (100 meter horden). ,,Op zich vind ik dat ook goud waard", lachte ze na afloop van haar 'driekamp.'

Meerkampster Broersen had het zo overigens niet gepland. Door een late wijziging in het programma vielen de finales van de drie door haar gekozen onderdeel tezamen. ,,Zo heb ik het nog niet eerder meegemaakt. Maar op een gegeven moment werd het een leuke uitdaging", zei ze over haar bijzondere missie. ,,Ach, ik had er voor kunnen kiezen een onderdeel over te slaan, maar dat wilde ik niet." 

Ze begon met speerwerpen, holde na haar eerste worp direct door naar de verspringbak en spurtte van daaruit door de start van de finale 100 meter horden. Daarin eindigde ze met een tijd van 13.68  als derde achter winnares Eefje Boons en Anouk Vetter.  Bij het speerwerpen werd Broersen met 51.80 tweede achter Lisanne Schol. 

In de verspringbak had Broersen lange de leiding met 6.22. Op het einde sprong Vetter haar nog voorbij met 6.24.  

De drie onderdelen op het NK waren een laatste voorbereiding op het WK meerkamp, dat over drie weken wordt gehouden in Londen.