Lonneke Sloetjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Lonneke Sloetjes. © Ronald Hoogendoorn

‘Na een slechte wedstrijd zeg ik nooit: het lag aan een ander’

Lonneke SloetjesLonneke Sloetjes (28) is bescheiden en houdt niet zo van aandacht. Maar de topscorer van Oranje weet altijd een schijnwerper op zich gericht. Ook als het niet goed gaat, zoals bij het OKT tegen Italië. Vanavond wacht de kraker tegen Turkije.

Door Lisette van der Geest

Als volleybalteams met voetballers vergeleken worden, is Lonneke Sloetjes de spits van het team. De vrouw die de meeste punten maakt, op wie de schijnwerpers staan afgesteld. Sloetjes, na een spottend lachje: ,,Lullig, hè?’’ Het was haar naam die de afgelopen ­jaren op menig mondiaal overzicht prijkte: bij dat van de beste speelsters ter wereld, in het Dream Team bij de Olympische Spelen, in de top 3 van topscorers op het WK. Maar succes is niet oneindig.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.