Volledig scherm
Xander Bogaerts. © Getty Images

Mijlpaal Bogaerts: duizendste honkslag

Xander Bogaerts heeft zich bij een bijzonder rijtje honkballers gevoegd. De korte stop van Boston Red Sox noteerde tegen New York Yankees de duizendste honkslag uit zijn loopbaan. 

Bogaerts is de 32ste honkballer van de huidige landskampioen die tot duizend honkslagen komt. De Arubaan bereikt, na Tris Speaker en Bobby Doerr, als derde die mijlpaal voor zijn 27e verjaardag. Hij wordt op 1 oktober 27 jaar. 

De mijlpaal zorgde niet voor honkbalsucces voor de Red Sox. De aartsrivaal won met 5-1. Of Bogaerts met zijn ploeg de play-offs gaat halen en daardoor de landstitel kan prolongeren, is nog de vraag. Met Red Sox won de korte stop ook in 2013 de World Series.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.