Volledig scherm
PREMIUM
De hockeysters balen van het gelijkspel tegen Spanje © AP

Medaillemachine hapert: Werk aan de winkel voor hockeysters

Ineens hapert de medaillemachine van de Nederlandse sport. Op het EK heeft het vrouwenhockeyteam na twee duels nog niet gewonnen. Incidenten, of reden tot zorg? Vijf vragen en antwoorden.

Door Rik Spekenbrink

1. Hebben de hockeysters, minder dan een jaar voor de Olympische Spelen, een probleem?
Nederland is de regerend Europees en wereldkampioen, de nummer 1 van de wereld. Twee zwakke beurten op het EK vormen niet direct reden tot paniek. De topvorm is er deze week niet, dat hoeft ook niet. Nederland zal zich linksom of rechtsom plaatsen voor Tokio 2020 en heeft dan nog elf maanden om het niveau op te krikken. Maar dat is wel nodig, wil de ploeg zich revancheren voor het gemiste goud van Rio de Janeiro in 2016.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”