Max Caldas
Volledig scherm
Max Caldas © ANP

Max Caldas stopt na Spelen als bondscoach van de hockeyers

Max Caldas neemt na de Olympische Spelen in Tokio afscheid als bondscoach van de Nederlandse hockeyers. De Argentijn had Oranje ook onder zijn hoede op de Spelen van Rio waar het team vierde werd. In 2012 veroverde hij met de hockeyvrouwen het goud op de Spelen van Londen.

Caldas laat weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Caldas begon in 2010 te werken voor de hockeybond en leidde de Nederlandse vrouwen naar een Olympische (2012), Europese (2011) en wereldtitel (2014). Met de mannen werd hij in 2015 en 2017 Europees kampioen.

,,Ik heb de afgelopen tien jaar met veel passie en plezier eerst de vrouwen en vervolgens de mannen gecoacht. Een fantastische periode waarop ik met trots terugkijk. Ik heb met hele goede speelsters gewerkt, en werk op dit moment met geweldige spelers op weg naar Tokio 2020. De samenwerking met de KNHB is altijd goed geweest. Toch besefte ik dat het moment dichterbij kwam om afscheid van elkaar te nemen. Ik voel dat het tijd wordt voor een andere uitdaging.”

Caldas zegt nog niet te weten waar zijn toekomst ligt.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.