Volledig scherm
Sprint-atleet Sjoerd Pastoor in actie op archiefbeeld. © Pix4Profs/René Schotanus

Mannenploegen Sprint en Spado naar finale atletiekcompetitie

De mannenploegen van Sprint en Spado hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van de atletiekcompetitie. In september kan op die wedstrijd promotie naar het hoogste niveau (NK clubteams) worden afgedwongen. Vandaag liet de ploeg van Sprint op de eigen baan al zien in de breedte sterker te zijn geworden. Alleen de ploeg van Lycurgus uit Krommenie sprokkelde meer punten bijeen. 

Door deze tweede plaats eindigt de ploeg van coach Johan de Koning in de landelijke stand knap als derde. In deze ranking eindigde Spado net achter Sprint als vierde. Ook de atleten uit Bergen op Zoom komen in september opnieuw in actie. De vrouwenploeg van Sprint kende een mindere dag. In de poulewedstrijd werden ze negende. Hierdoor eindigde de ploeg als vijfde en kunnen ze niet meer promoveren. 

Het seizoen voor de vrouwen is voorbij, want door de goede eerdere resultaten hoeven ze ook niet mee te strijden voor lijfsbehoud. De vrouwen van Spado eindigden in de landelijke eindstand net achter Sprint als zesde. Individueel waren er diverse goede prestaties te zien op de baan van het organiserende Sprint. Bram Kielman won voor Sprint de 800 meter in 1.56,49 minuten. 

Het estafetteteam van de Bredase atleten won ook de Zweedse estafette. Pieter Braun pakte veel punten met zijn tweede plaats met de kogel door 14,59 meter te stoten. Sjoerd Pastoor sprong naar de op een na verste afstand in de verspringbak met 6,79 meter. Voor Spado scoorden Guus Nijkamp en Sven van Merode mooie overwinningen. Nijkamp won de 110 meter horden in 14,72 seconden.

Van Merode won het hoogspringen met 2,10 meter. Bij de vrouwen vielen bij Spado de gezusters Prop op. Anouk won de 800 meter in 2.15,32 minuten. Zus Linda werd derde bij het kogelslingeren met 56,03 meter. Voor Sprint scoorden Anouk Vetter en Nadine Broersen beiden de maximale 12 punten. Vetter won de 100 horden in 13,67 seconden, Broersen sprong naar een winnende hoogte van 1,75 meter. Ook Annebelle Emmen sprong goed met 1,70 meter.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”