Magistrale Anthony Davis leidt Lakers langs Timberwolves

VIDEODoorgaans is LeBron James de grote man bij Los Angeles Lakers, maar de grote vedette stond zondagavond in de NBA-wedstrijd tegen Minnesota Timberwolves even in de schaduw bij Anthony Davis. De 26-jarige Davis kwam tot maar liefst 50 punten, een persoonlijk record dit seizoen. De Amerikaan leidde de Lakers daarmee naar de 21e zege: 142-125.

Anthony Davis.
Volledig scherm
Anthony Davis. © AFP

Na heel wat teleurstellende jaren is de ploeg uit LA dit seizoen ouderwets dominant. De Lakers verloren pas drie keer en gaan fier aan kop in het westen. James kwam tegen de Timberwolves tot 32 punten en 13 assists. Davis was in de buurt van de ring niet te stuiten. Opvallend genoeg zat bij zijn 50 punten geen enkele driepunter. Wel gooide Davis de tien vrije worpen die hij mocht nemen allemaal raak.

Los Angeles Clippers, de nummer 2 van het westen, schreef tegen Washington Wizards de zeventiende zege van dit seizoen bij: 135-119. Kawhi Leonard maakte 34 punten en pakte 11 rebounds. NBA-kampioen Toronto Raptors ging onderuit bij Philadelphia 76ers: 110-104. De 'Sixers' staan met zeventien overwinningen op de vierde plaats in het oosten, één plek boven de Raptors die vijftien keer wonnen.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.