Joost Luiten.
Volledig scherm
Joost Luiten. © AFP

Luiten eindigt in middenmoot bij PGA Championship

Joost Luiten heeft zich een week na het KLM Open niet kunnen meten met de besten in het BMW PGA Championship op Wentworth. 

De Nederlander eindigde in het toonaangevende toernooi van de Europese Tour in het Engelse Virginia Water als gedeeld 31ste met 285 slagen, 3 onder par. Hij noteerde een slotronde van 72 slagen, met op de kaart drie birdies tegenover een bogey en een double bogey.

De zege ging naar de Engelsman Danny Willett, die na een laatste ronde van 67 slagen uitkwam op een totaal van 268, 20 onder par. Hij bleef de Spaanse nummer 6 van de wereld, Jon Rahm, drie slagen voor. Willett incasseerde een winstbonus van ongeveer 1 miljoen euro.

Luiten eindigde vorige week in het KLM Open als tiende. De Bleiswijker was met die klassering in het toernooi dat hij twee keer won niet tevreden. In Wentworth hoopte hij tot lagere scores te komen, maar ook in Engeland was het putten niet zijn sterkste kant. De opening van 68 was goed, maar hij wist in de ronden daarna niet door te pakken.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.