Volledig scherm
Ranomi Kromowidjojo.

Kromowidjojo met fysieke problemen eerder terug naar huis

Ranomi Kromowidjojo heeft in de aanloop naar de WK in Zuid-Korea (12-28 juli) te maken met fysieke tegenslag. De drievoudig olympisch kampioene bleek deze week bij de Open Franse titelstrijd in Chartres niet helemaal fit. Daardoor zag ze af van deelname aan de tweede wedstrijddag.

,,Gezien het moment in het seizoen, heeft de staf besloten geen risico te nemen en haar uit de wedstrijden terug te trekken. Kromowidjojo zal zodoende niet doorreizen met de Nederlandse zwemploeg naar Rome voor deelname aan de Sette Colli, maar terugkeren naar Eindhoven om daar te herstellen en het trainingsprogramma te hervatten'', laat de zwembond weten. 

De KNZB vermeldt niet waar Kromowidjojo last van heeft. De wedstrijden in Rome zijn komend weekeinde.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”