Volledig scherm
© AFP

Koepka wint derde major; Woods verrassend tweede

De Amerikaanse golfer Brooks Koepka (28) heeft zijn derde major op zak. Zondag won hij het PGA Championship met twee slagen voorsprong op zijn landgenoot Tiger Woods.

Met militaire precisie in zijn slagen behield de koelbloedige Koepka op de vierde en laatste dag zijn leidende positie. Hij had 66 slagen nodig voor de 18 holes op de baan van Bellerive in de Amerikaanse staat Missouri en kwam uit op een totaal van 264 slagen.

De 42-jarige 'veteraan' Woods kwam nog akelig dichtbij door zijn laatste omloop te eindigen in 64 slagen. Woods haalde alles uit de kast en het luidruchtige publiek moedigde hem maar wat graag aan. Maar het bleek net niet voldoende voor de winst. De veertienvoudig majorwinnaar verdrong wel de Australiër Adam Scott van de tweede plek in het eindklassement. Die sloot af met 67 slagen en zakte een plek.

Koepka won in juni ook al de US Open, waarmee hij pas de vijfde speler is die beide toernooien in hetzelfde jaar wisten te winnen. Dat laatste toernooi schreef hij ook vorig jaar op zijn naam.

Volledig scherm
De Amerikaanse golfer Brooks Koepka na de winst van de PGA Championship. © USA TODAY Sports
Volledig scherm
Tiger Woods is dolblij met zijn tweede plaats. © USA TODAY Sports