De Nederlandse hockeyvrouwen veroverden op de Spelen van 2012 goud.
Volledig scherm
De Nederlandse hockeyvrouwen veroverden op de Spelen van 2012 goud. © ANP

KNHB verrast door uitspraken KNWU: ‘Bonden moeten NOC*NSF volgen’

Sportbonden moeten in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio de lijn van NOC*NSF volgen en niet zelf naar buiten treden met een mening. Dat zegt Erik Gerritsen, voorzitter van de hockeybond, op de vraag of hij vindt dat het evenement komende zomer in Japan nog wel door kan gaan na de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De roep om uitstel wordt steeds luider. De Nederlandse wielerbond KNWU was zaterdag de eerste grote sportbond in Nederland die zich uitspreekt tegen het doorgaan van de Spelen. ,,In de huidige omstandigheden in de wereld achten wij het onverstandig en bijna onverantwoord dat atleten en hun begeleiders hier en in de rest van de wereld zich onder vreselijk moeilijke en ongezonde omstandigheden blijven voorbereiden op de Spelen”, aldus KNWU-voorzitter Marcel Wintels.

De hockeybond gaat daar niet in mee. ,,Wij hebben net als de andere bonden afgesproken dat NOC*NSF ons in deze vertegenwoordigt. Daarom reageren wij nu niet als afzonderlijke bond. Dat de KNWU dat wel heeft gedaan, heeft ons verrast. Wij hebben goed contact met NOC*NSF en laten de communicatie hierover aan hen”, aldus Gerritsen.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.