De Japanse Nahomi Kawasumi  scoort met het hoofd tegen Vietnam.
Volledig scherm
De Japanse Nahomi Kawasumi scoort met het hoofd tegen Vietnam. © AFP

Kawasumi trekt zich terug voor fakkeltocht

De Japanse voetbalster Nahomi Kawasumi heeft zich teruggetrokken als deelneemster aan de estafette met de olympische vlam die donderdag begint. 

De international, een prominente sporter in Japan sinds ze in 2011 met haar team de wereldtitel veroverde, zegt dat ze zich zorgen maakt over het risico besmet te raken met het coronavirus of anderen te besmetten. Ze moet voor haar deelname overkomen uit de Verenigde Staten, waar ze voor Sky Blue FC in New Jersey voetbalt.

,,Ik heb deze beslissing genomen om mijn team en mijn fans geen problemen te bezorgen”, liet ze op Twitter weten. Ondertussen meldde Yoshiro Mori namens het organisatiecomité in Tokio dat het niet zeker is dat premier Shinzo Abe aanwezig zal zijn bij de ceremonie die de estafette donderdag in Fukushima inluidt. De olympische vlam arriveerde vorige week vanuit Griekenland in Japan en wordt door lopers in een lange estafette naar Tokio gebracht. Inmiddels zijn rond die tocht tal van veiligheidsmaatregelen aangekondigd.

Nahomi Kawasumi in duel met Mandy van den Berg.
Volledig scherm
Nahomi Kawasumi in duel met Mandy van den Berg. © EPA
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.