Anthony Joshua.
Volledig scherm
Anthony Joshua. © REUTERS

Joshua krijgt andere uitdager in New York

De Britse profbokser Anthony Joshua moet zich voor zijn wereldtitelgevecht op 1 juni in New York gaan voorbereiden op een andere tegenstander. 

Volledig scherm
© BSR Agency

Zijn Amerikaanse uitdager Jarrell Miller is in een dopingzaak verzeild geraakt. Tijdens een controle op 20 maart is hij betrapt op het gebruik van het verboden middel GW1516, een product dat wordt gebruikt om sneller vet te verbranden.

Miller verspeelde daarmee zijn bokslicentie. Hij is nog wel in afwachting van de uitslag van de B-test.
Joshua (29) wil hoe dan ook op de vastgestelde datum in Madison Square Garden zijn Amerikaanse debuut maken. Hij is wereldtitelhouder in het zwaargewicht bij vier mondiale bonden: IBF, WBO, WBA en IBO. Joshua is ongeslagen in 22 profduels. Zijn nieuwe tegenstander wordt op korte termijn bekend. Voor het eerste optreden van Joshua in de Verenigde Staten zijn al 15.000 tickets verkocht.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.