Volledig scherm
Anthony Joshua. © REUTERS

Joshua krijgt andere uitdager in New York

De Britse profbokser Anthony Joshua moet zich voor zijn wereldtitelgevecht op 1 juni in New York gaan voorbereiden op een andere tegenstander. 

Volledig scherm
© BSR Agency

Zijn Amerikaanse uitdager Jarrell Miller is in een dopingzaak verzeild geraakt. Tijdens een controle op 20 maart is hij betrapt op het gebruik van het verboden middel GW1516, een product dat wordt gebruikt om sneller vet te verbranden.

Miller verspeelde daarmee zijn bokslicentie. Hij is nog wel in afwachting van de uitslag van de B-test.
Joshua (29) wil hoe dan ook op de vastgestelde datum in Madison Square Garden zijn Amerikaanse debuut maken. Hij is wereldtitelhouder in het zwaargewicht bij vier mondiale bonden: IBF, WBO, WBA en IBO. Joshua is ongeslagen in 22 profduels. Zijn nieuwe tegenstander wordt op korte termijn bekend. Voor het eerste optreden van Joshua in de Verenigde Staten zijn al 15.000 tickets verkocht.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”