Volledig scherm
Joost Luiten. © Getty Images

Joost Luiten kukelt uit top 100

Joost Luiten is niet meer terug te vinden in de top 100 van de wereldranglijst golf. 

Hij zakte op de nieuwste ranking van de 97ste naar de 103de plek. De terugval van Luiten is verklaarbaar; hij is al enkele maanden uitgeschakeld door een polsblessure. De Rotterdammer speelde in mei in Engeland zijn laatste toernooi.

Luiten is ook afwezig op het KLM Open, dat donderdag begint. Hij won dat toernooi twee keer. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst behaalde de golfer in 2014; hij reikte toen tot de 28e plaats. Bijna een jaar geleden was hij ook korte tijd uit de top 100 gevallen. In oktober 2017 stond hij 102e, maar door zijn tweede plaats in Valderrama Masters nestelde hij zich weer bij de beste honderd spelers in de wereld.

De Engelsman Justin Rose nam door zijn tweede plek in het BMW Championship in Philadelphia de nummer 1-positie over van de Amerikaan Dustin Johnson.

  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''