Kenley Jansen in actie in de negende ining.
Volledig scherm
Kenley Jansen in actie in de negende ining. © Getty Images

Jansen (Dodgers) en Albies (Braves) nemen voorsprong in play-offs MLB

Los Angeles Dodgers heeft de derde wedstrijd in de play-offs van de Major League Baseball (MLB) gewonnen. De ploeg van werper Kenley Jansen won in en tegen Washington Nationals met 10-4. De Dodgers leiden met 2-1 in de best-of-five-series. Jansen maakte het karwei in de negende inning als reliever af.

De Dodgers sloegen hun slag in de zesde inning waarin ze onder meer dankzij een 3-run homerun van Justin Turner een 2-1 achterstand ombogen in een 8-2 voorsprong. Bij 10-4 maakte Jansen vervolgens geen fout. Met negen pitches (twee strikeouts) gooide hij de wedstrijd bekwaam uit.

Jansen en co kunnen zich komende nacht (0.40 uur Nederlandse tijd), als in Washington wedstrijd 4 van de National League Division Series op het programma staat, plaatsen voor de halve finales.

Ozzie Albies won met Atlanta Braves met 3-1 van St. Louis Cardinals. De Braves, die pas in de negende innning een 1-0 achterstand goed maakten, namen daardoor ook een voorsprong van 2-1 in de serie. De 22-jarige Albies en de 10 jaar oudere Jansen, beide afkomstig van Curaçao, kunnen elkaar in de volgende ronde van de play-offs treffen.

Ozzie Albies (l) en Dansby Swanson vieren de 3-1 overwinning op St. Louis.
Volledig scherm
Ozzie Albies (l) en Dansby Swanson vieren de 3-1 overwinning op St. Louis. © AP
 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.