David ‘Big Papi’ Ortiz.
Volledig scherm
David ‘Big Papi’ Ortiz. © AFP

Honkballegende ‘Big Papi’ Ortiz gewond bij schietpartij

Voormalig honkbalfenomeen David Ortiz is geraakt door een kogel bij een schietpartij in een bar in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De 43-jarige Ortiz, die veertien seizoenen een gewaardeerd slagman was bij de Boston Red Sox, kreeg de kogel in zijn rug. Hij is inmiddels geopereerd en herstelt in het ziekenhuis.

Leo Ortiz, vader van David Ortiz, spreekt de pers toe.
Volledig scherm
Leo Ortiz, vader van David Ortiz, spreekt de pers toe. © AFP

Ortiz, bijgenaamd ‘Big Papi’ om zijn krachtige slagen, is buiten levensgevaar en zal volledig herstellen, aldus zijn vader. ‘’Big Papi zal nog lang leven.’’

De lokale krant El Nuevo Diario toonde beelden van een bewakingscamera waarop de schietpartij te zien was. Een man drong de bar binnen en begon te schieten, de aanwezige gasten sloegen op de vlucht. Toch wisten omstanders de schutter te overmeesteren.

Volledig scherm
© AFP
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.