Volledig scherm
© BELGA

Hockeysters treffen Duitsland in EK-finale

De Nederlandse hockeysters nemen het zondag in de finale van het EK op tegen Duitsland. De Duitse vrouwen versloegen Spanje in de halve finale met 3-2. Nike Lorenz maakte in de laatste minuut uit een strafcorner het winnende doelpunt. Oranje had eerder op de dag in Antwerpen al met maar liefst 8-0 gewonnen van Engeland.

Het betekende voor de Nederlandse hockeysters niet alleen de grootste overwinning ooit op de Engelse hockeysters, maar de ploeg van bondscoach Alyson Annan liet ook de grootste zege ooit in de halve finales van een EK aantekenen.

Oranje kan zondag voor de tiende keer kampioen van Europa worden. De Nederlandse hockeysters waren al negen keer de beste op het EK, in 1984, 1987, 1995, 1999, 2003, 2005, 2009, 2011 en 2017. De winnaar van het toernooi in Antwerpen verdient ook een ticket naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Volledig scherm
© EPA
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”