Volledig scherm
© BELGA

Hockeysters treffen Duitsland in EK-finale

De Nederlandse hockeysters nemen het zondag in de finale van het EK op tegen Duitsland. De Duitse vrouwen versloegen Spanje in de halve finale met 3-2. Nike Lorenz maakte in de laatste minuut uit een strafcorner het winnende doelpunt. Oranje had eerder op de dag in Antwerpen al met maar liefst 8-0 gewonnen van Engeland.

Het betekende voor de Nederlandse hockeysters niet alleen de grootste overwinning ooit op de Engelse hockeysters, maar de ploeg van bondscoach Alyson Annan liet ook de grootste zege ooit in de halve finales van een EK aantekenen.

Oranje kan zondag voor de tiende keer kampioen van Europa worden. De Nederlandse hockeysters waren al negen keer de beste op het EK, in 1984, 1987, 1995, 1999, 2003, 2005, 2009, 2011 en 2017. De winnaar van het toernooi in Antwerpen verdient ook een ticket naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Volledig scherm
© EPA
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.