Volledig scherm
Bjorn Kellerman viert zijn goal. © EPA

Hockeyers verslaan Duitsland weer en pakken brons

De Nederlandse hockeyers hebben toch nog eremetaal overgehouden aan het Europees kampioenschap in Antwerpen. Duitsland werd in de strijd om de derde en vierde plek verslagen: 0-2. De mannen van bondscoach Max Caldas pakken zodoende een bronzen plak. 

De Nederlandse hockeymannen plaatsten zich met drie overwinningen overtuigend voor de halve finales van het EK in België. Daar bleek Spanje echter met 3-4 te sterk. Brons was dus het maximaal haalbare voor de formatie van Caldas. Dan moest er wel gewonnen worden van Duitsland. Iets wat de hockeyers in de groepsfase al hadden gedaan (3-2).

En ook in de troostfinale trok Nederland aan het langste eind. Bjorn Kellerman opende in het tweede kwart de score, waarna Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger en vlak voor het einde Mink van der Weerden ook nog scoorden. Zij bepaalden de eindstand op 0-3.

Of Duitsland helemaal geen kansen kreeg? Absoluut wel. Maar Sam van der Ven keepte een fenomenale partij en hield zijn doel schoon. Mede omdat de videoscheidsrechter vlak voor het einde een Duitse goal afkeurde. 

De finale van het EK gaat vanavond tussen de mannen van België en Spanje. De Nederlandse vrouwen plaatsten zich wel voor de finale. Zij gaan morgen (16.00 uur) voor goud tegen Duitsland. 

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”