Jeffrey Herlings wint de GP van Turkije 2019.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings wint de GP van Turkije 2019. © KTM Images

Herlings wint weer: ‘Een jaar met hobbels en nodige dieptepunten’

Jeffrey Herlings houdt de tel goed bij als het gaat om zijn aantal overwinningen. De Brabander won vandaag de Grote Prijs van Turkije in de MXGP. Het was pas zijn eerste zege in dit jaar, maar Herlings kwam door langdurig blessureleed dit jaar amper in actie. 

,,Ik heb weer gewonnen! Sinds 2010 heb ik ieder jaar een grand prix gewonnen en dit was mijn 85ste in totaal", zei hij in een reactie.

De crosser van KTM veroverde vorig jaar als eerste Nederlander de wereldtitel in de koningsklasse MXGP. Hij heeft ook drie wereldtitels in de lichte klasse MX2 achter zijn naam. ,,Het was een jaar met vele hobbels en de nodige dieptepunten, dus ik probeer er dit seizoen nog wat van te maken. Ik wilde hier heel graag beide manches winnen", aldus de 24-jarige Brabander.

Hij moest op het Turkse circuit Afyonkarahisar afrekenen met provinciegenoot Glenn Coldenhoff, die in de tweede manche lang aan de leiding reed. ,,Ik vond nog precies op tijd de juiste plek om hem te passeren."
Herlings en Coldenhoff zijn de kopmannen van het Nederlands team, dat eind september in Assen aast op de titel in de Motorcross der Naties.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.