Jeffrey Herlings wint de GP van Turkije 2019.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings wint de GP van Turkije 2019. © KTM Images

Herlings klopt Coldenhoff in slotfase en wint de GP van China

Jeffrey Herlings heeft zijn tweede GP-zege op rij geboekt. De KTM-coureur klopte landgenoot Glenn Coldenhoff in de laatste ronden van de Chinese MXGP-wedstrijd.

Coldenhoff reed, net als in de eerste manche vanaf de start vooraan en leek op weg naar een dominante GP-winst. Herlings was net buiten de top-vijf gestart en moest zich naar voren werken. Nadat hij de derde plaats erfde van Tim Gajser, bleef hij lang steken.

Met tien minuten te gaan voerde ‘The Bullet’ het tempo op en klopte hij eerst Jeremy Seewer. Daarna leek hij te temporiseren, om in de laatste drie ronden Coldenhoff onder vuur te nemen. Uiteindelijk haalde hij de Standing Construct KTM-rijder redelijk gemakkelijk in en kon hij zo alsnog de GP-winst opeisen.

De Nederlanders eindigden allebei op 48 punten en waren een klasse apart. Goed nieuws dus met oog op de Motocross of Nations over twee weken in Assen.

Vlaanderen op podium in MX2

Er moet nog wel besloten worden wie de derde coureur wordt in het team. Eindhovenaar Roan van de Moosdijk als Calvin Vlaanderen zijn daarvoor nog in de race. Laatstgenoemde liet zien dat, na het podium vorige week van Van de Moosdijk, ook met hem rekening dient te worden gehouden.

De geboren Zuid-Afrikaan behaalde in zijn laatste GP in dienst van Honda een podiumplek en eindigde achter Jorge Prado en Tom Vialle als derde in de daguitslag na de tweede manche als vierde te zijn gefinisht. Van de Moosdijk revancheerde zich van zijn uitvalbeurt in de eerste manche en eindigde als zesde.