Jeffrey Herlings
Volledig scherm
Jeffrey Herlings © ANP

Herlings keert terug na blessure en wint meteen in Zweden

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zijn rentree bij de MXGP in Zweden opgesierd met een zege in de kwalificatierace. De 24-jarige wereldkampioen van vorig seizoen was afwezig sinds half juni nadat hij bij de GP van Letland een enkelblessure en een scheurtje in zijn scheenbeen had opgelopen.

In de kwalificatierace op het circuit van Uddevalla was Herlings net iets sneller dan zijn landgenoot Glenn Coldenhoff. Die had vorige week nog de GP van Italië op zijn naam geschreven. De nieuwe wereldkampioen Tim Gajser uit Slovenië eindigde als derde.

De Grote Prijs van Zweden wordt zondag verreden.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.