Jeffrey Herlings, archieffoto.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings, archieffoto. © ANP

Herlings domineert alweer als vanouds

Jeffrey Herlings heeft alweer ouderwets gedomineerd in de MXGP. De onttroonde wereldkampioen schreef de Grote Prijs van Turkije op zijn naam. Hij won op het crosscircuit van Afyonkarahisar beide manches. Het was zijn eerste GP-zege na zijn comeback.

Herlings reed dit jaar nauwelijks een race in het wereldkampioenschap door lang blessureleed. Hij miste de eerste zeven races van het seizoen door een voetblessure en liep kort na zijn rentree een enkelblessure op, die hem nog eens zes grands prix aan de kant hield.

De Brabander kwam twee weken geleden weer voor het eerst aan de start in het WK bij de Grote Prijs van Zweden. Daar kon hij nog geen overwinning bijschrijven, maar in Turkije was hij ongenaakbaar. Hij liet in de eerste manche vanaf de eerste ronde de concurrentie in het zand bijten. De Let Pauls Jonass eindigde in de eerste heat als tweede op 5 seconden. Brabander Glenn Coldenhoff werd derde op 15 tellen.

Coldenhoff, die de laatste twee grands prix won (Zweden en Italië), nam in de tweede heat het initiatief. Pas in de slotronde kwam Herlings er langs. Coldenhoff eindigde ook als tweede in de GP, voor de Let Pauls Jonass. De Sloveen Tim Gajser, die zich al verzekerd weet van de wereldtitel, eindigde als vierde.

De één-twee van de herstelde Herlings en zijn Brabantse kompaan Coldenhoff biedt perspectief voor de Motorcross der Naties eind september in Assen. Het Nederlands team won dat WK voor landenteams nog nooit, maar kan in eigen land een serieuze gooi doen naar het goud.

De laatste race in het WK is volgende week in China. Coldenhoff kan nog derde worden in de eindstand. Hij moet dan 11 punten goedmaken op de Fransman Gautier Paulin.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.