Volledig scherm
Hensley Meulens. © AP

Hensley Meulens wordt coach bij New York Mets

Hensley Meulens verruilt San Francisco Giants voor New York Mets. De 52-jarige Antilliaan, bij grote toernooien werkzaam als bondscoach van Oranje, wordt bij de Mets als zogeheten ‘bench coach’ de rechterhand van de nieuwe manager Carlos Beltrán, de Puerto Ricaanse oud-honkballer die in New York begint aan zijn eerste klus als hoofdcoach.

Meulens werkte jarenlang als zogeheten ‘hitting coach’ bij de Giants, wat betekende dat hij zich bezig hield met het aanvallende gedeelte van de ploeg. De Antilliaan, die zelf in de Major League (MLB) speelde voor onder meer New York Yankees, vierde met de ploeg uit San Francisco drie kampioenschappen. De Giants wonnen in 2010, 2012 en 2014 de World Series. De laatste twee seizoenen was Meulens als bench-coach de eerste assistent bij de Giants.

De naam van Meulens viel de afgelopen jaar bij onder meer de Yankees en ook de Giants toen die clubs een nieuwe manager zochten, maar de keuze viel steeds op een ander.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”