Volledig scherm
© BSR Agency

Heemskerk en Toussaint overtuigen in series

Zwemsters Kira Toussaint en Femke Heemskerk hebben zich zaterdag bij de EK kortebaan overtuigend geplaatst voor de halve finales op respectievelijk de 50 meter rugslag en de 200 meter vrije slag. 

Toussaint, eerder deze week al goed voor goud op de 100 meter en brons op de 200 meter rugslag, was met 26,04 de snelste in de series. Het verschil met de nummer 2, de Tsjechische Simona Kubova, was meer dan een halve seconde.

Heemskerk tikte op de 200 meter vrij aan na 1.55,03. Ze was de snelste van allemaal, voor de jonge Tsjechische Barbora Seemanova. Het verschil bedroeg zes honderdsten.

Joeri Verlinden plaatste zich op de 50 meter vlinderslag ternauwernood voor de halve finales. Met een tijd van 23,10 eindigde hij in de series als zestiende op de geschoonde lijst. De snelste tijd in de series kwam op naam van de Rus Oleg Kostin: 22,52.

Jesse Puts kwam op de 100 meter vrije slag niet door de series. Zijn 47,88 was de 23e tijd. De Rus Vladislav Grinev was de snelste: 46,16.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.