Martine Smeets (24) schreeuwt het samen met Danick Snelder uit als Oranje op een grotere voorsprong komt tijdens het WK in Japan.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Smeets (24) schreeuwt het samen met Danick Snelder uit als Oranje op een grotere voorsprong komt tijdens het WK in Japan. © ANP

Handbalinternational Smeets: ‘Nog maar een jaartje langer fit en in vorm blijven’

InterviewGeen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje vandaag in een volgepakt Ahoy, maar ‘gewoon’ thuis trainen. Eén geluk bij een ongeluk voor handbalinternational Martine Smeets: zij zit niet in een volledige lockdown bij haar Franse club Metz. 

Het Rotterdamse Ahoy was al razendsnel uitverkocht voor de EK-kwalificatie van de Nederlandse handbalsters dit weekend tegen Spanje, voor het eerst sinds de gewonnen WK-finale in december. Maar door de handbalontmoeting ging eerder al een dikke streep als gevolg van de corona-uitbraak en de getroffen maatregelen. 

Voor Martine Smeets betekent de huidige situatie dat ze het weerzien met de internationals na het succesvolle WK heeft moeten uitstellen. De 29-jarige linkerhoekspeelster uit Geesteren ruilde eerder dit jaar haar Noorse club Molde HK in voor het Franse Metz. De kampioen van Frankrijk wordt getraind door Emmanuel Mayonnade, tevens de bondscoach van Oranje. Onder zijn aanvoering veroverde het Nederlandse team voor het eerst in historie goud op het WK. Dat gebeurde afgelopen december in Japan, waar Smeets een van de steunpilaren van het team was.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.