Grol: Hoop dat blessure meevalt

Judoka Henk Grol stapte bij de Europese kampioenschappen in Minsk van de mat met een bronzen medaille en een vermoedelijke spierblessure. “Ik hoop dat het allemaal meevalt”, zei hij daarover. 

Zijn volgende doel is het wereldkampioenschap, over een kleine twee maanden in Tokio. ,,Ik ga ervan uit dat ik erbij ben.”

Grol genoot van brons, zijn achtste medaille op een EK. ,,Vroeger was voor mij goud het enige dat telde. In de tijd dat ik nog judo wil ik nu ook genieten van een dag als deze. Dat heb ik gedaan. Ik heb zeer goede partijen afgeleverd en ben heel dicht bij de finale geweest. Ik ben ook steeds heel rustig gebleven. Met brons ben ik heel blij. Het was mooi.”

Volledig scherm
© AFP
  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.