Oud-turnster Joy Goedkoop (26) heeft deze week haar verhaal gedaan over misbruik in de turnsport.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-turnster Joy Goedkoop (26) heeft deze week haar verhaal gedaan over misbruik in de turnsport. © Rob Voss

Goedkoop: Weet niet of de trainers weg moeten, als ze maar veranderen

Joy Goedkoop (26) voelt zich erg gesterkt door de vele steunbetuigingen die ze kreeg sinds ze deze week haar verhaal deed over haar heftige ervaringen met coach Vincent Wevers. Het bracht een stortvloed aan reacties teweeg. ,,De verandering moet nu van binnenuit komen zodat de turnsters van de toekomst dit niet overkomt.”

 1. Ze huilde soms meer dan ze lachte, de vele opofferingen van handbalster Isabelle Jongenelen zijn bijna voorbij: ‘Ze stampten me helemaal de bodem in’
  PREMIUM
  Interview

  Ze huilde soms meer dan ze lachte, de vele opofferin­gen van handbal­ster Isabelle Jongenelen zijn bijna voorbij: ‘Ze stampten me helemaal de bodem in’

  Zo ver mogelijk reiken zonder al het andere opzij te schuiven. Dat had Isabelle Jongenelen (31) voor ogen toen ze op de HandbalAcademie begon. Tot de eigengereide Zevenbergse wel all-in moest gaan en in elf buitenlandse seizoenen de mores van topsport leerde kennen. ,,Als topsporter wil je niet met gouden handschoenen aangepakt worden, maar er zijn verschillende gradaties van beledigen.”
  Zevenbergen
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.