Madiea Ghafoor.
Volledig scherm
Madiea Ghafoor. © Foto: SCS/Soenar Chamid

Ghafoor imponeert op 400 meter

NK IndoorMadiea Ghafoor heeft met overmacht de Nederlandse titel indoor op de 400 meter bemachtigd. De Amsterdamse won de finale in 52,21 seconden, een dik persoonlijk record en de tweede tijd ooit gelopen door een Nederlandse. Alleen Ester Goossens was in 1998 met 51,82 sneller.

 1. Waarom bijna niemand in Rotterdam de rentree van Sanne Wevers zag
  PREMIUM

  Waarom bijna niemand in Rotterdam de rentree van Sanne Wevers zag

  Transparantie en openheid. De bondsbonzen van de KNGU hadden er de mond vol van toen de beerput over misstanden in het (vrouwen)turnen openging. Tegen dat licht gezien is het op zijn zachtst gezegd merkwaardig hoe geheimzinnig de selectiewedstrijden voor de komende EK verlopen. Zonder publiek, zonder tv-camera’s. Een contract met toestelfabrikant Janssen-Fritsen laat geen andere keuze, meldt technisch directeur Jeroen van Leeuwen met pijn in het hart.
  Rotterdam, Helmond
 2. De wereldberoemde Dick Fosbury woonde een tijdlang in een Brabantse commune: ‘Met basketballers en meisjes die er naakt rondliepen’
  PREMIUM

  De wereldbe­roem­de Dick Fosbury woonde een tijdlang in een Brabantse commune: ‘Met basketbal­lers en meisjes die er naakt rondliepen’

  Met de dood van Dick Fosbury is een sporticoon gaan hemelen. De Amerikaan heeft met de naar hem vernoemde fosburyflop het hoogspringen voor altijd veranderd. ,,Weinigen weten dat hij een tijdje in Brabant heeft gewoond”, zegt Mart Smeets. Het verhaal van een gedoofde ster die terecht kwam in een Heusdense commune.
  's-Hertogenbosch, Best, Heusden