Volledig scherm
Bo Bendsneyder tijdens de TT van Assen. © AP

Geen punten voor Bendsneyder op Silverstone

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Moto2 geen aanspraak kunnen maken op punten. Hij eindigde als 21ste, Augusto Fernandez won op Britse grond. 

Bendsneyder moest na een tegenvallende kwalificatie vanaf de 21ste plek vertrekken op Silverstone en hij kwam in de race ook op die positie over de finish. De Spanjaard Augusto Fernandez greep de zege, net als bij de TT van Assen. 

In Assen profiteerde Fernandez van een reeks valpartijen voor zich en ook op Silverstone had de Kalex-coureur het nodige geluk. Zijn landgenoot Alex Márquez, de leider in de WK-stand, schoof in leidende positie onderuit. 

Landgenoot Jorge Navarro leek daardoor onbedreigd te kunnen afkoersen op de zege, maar hij zag Fernandez en de Zuid-Afrikaan Brad Binder in de slotfase aansluiten. Fernandez wist Navarro in de laatste ronde te passeren en vierde zo zijn tweede overwinning.

Ondanks zijn glijpartij gaat Márquez nog steeds aan kop in het WK-klassement met 181 punten, maar Fernandez en Navarro nestelden zich naast de Zwitser Thomas Lüthi op de gedeelde tweede plek met 146 punten.

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”