Volledig scherm
De Sloveen Tim Gajser in actie. © BELGA

Gajser pakt wereldtitel, Coldenhoff wint Grand Prix van Italië

Motorcrosser Tim Gajser heeft voor de tweede keer de wereldtitel in de MXGP veroverd. De Sloveen werd vijfde in de eerste manche van de Grote Prijs van Italië. 

Met nog drie GP’s te gaan kan de motorcrosser niet meer bijgehaald worden. Gajser werd eerder wereldkampioen in de MXGP in 2016 en in 2015 in de MX2-klasse.

De Grote Prijs van Italië werd een prooi voor Glenn Coldenhoff. Het is de tweede keer voor de de 28-jarige Brabander dat hij een Grote Prijs in de MXGP op zijn naam schrijft. In 2015 deed hij dat in Letland. Op het circuit van Imola won Coldenhoff beide manches overtuigend. In de tweede manche bleef hij de kersverse wereldkampioen Gajser voor.

Volledig scherm
Van links naar rechts: Glenn Coldenhoff, Tim Gajser en Romain Febvre. © BELGA
  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”