Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Volledig scherm
Shelly-Ann Fraser-Pryce. © AFP

Fraser-Pryce loopt 40 (!) jaar oud toernooirecord uit de boeken

Pan-Amerikaanse SpelenShelly-Ann Fraser-Pryce heeft bij de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima op de 200 meter een record uit 1979 verbeterd. 

De 32-jarige Jamaicaanse, tweevoudig olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene op de 100 meter, finishte in een tijd van 22,43 seconden. Daarmee was ze 0,02 seconde sneller dan het toernooirecord dat de Amerikaanse Evelyn Ashford veertig jaar geleden in Puerto Rico liep.

Fraser-Pryce bewees in Lima nog maar eens dat ze voor de WK in Doha, die eind september beginnen, een belangrijke medaillekandidate is op de sprintnummers. De rivale van Dafne Schippers, tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, won drie weken geleden nog de 100 meter bij de Diamond League in Londen. Fraser-Pryce was er lang tussenuit, onder meer doordat ze moeder werd.

Shelly-Ann Fraser-Pryce komt over de meet.
Volledig scherm
Shelly-Ann Fraser-Pryce komt over de meet. © AP
 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.