Anna Ryzhykova uit Oekraïne.
Volledig scherm
Anna Ryzhykova uit Oekraïne. © Getty Images for European Athlet

Europese atleten beter dan collega's uit VS

Europa heeft de atletenstrijd met de Verenigde Staten gewonnen. Na twee dagen topatletiek in Minsk scoorden de Europese atleten 724,5 punten. De Amerikaanse sporters kwamen tot een totaalscore van 601,5.

Isaiah Harris.
Volledig scherm
Isaiah Harris. © Getty Images for European Athlet

In totaal waren er 37 onderdelen bij het continentale atletiekduel. Dinsdag kwamen nog twee Nederlandse atleten in actie in Minsk. Nick Smidt werd zevende op de 400 meter horden in een tijd van 50,29 seconden. Mike Foppen liep de 3000 meter in 8.01,72. Hij kwam als achtste en laatste over de finish.

De tweestrijd tussen Europa en de VS - ook wel 'The Match' genoemd - was in de jaren 50 en 60 een bekende atletenwedstrijd. Dit jaar werd het stokoude continentale duel nieuw leven ingeblazen.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.