Volledig scherm
Churandy Martina op archiefbeeld. © BELGA

Europa leidt in continentale atletiekstrijd tegen USA

The MatchEuropa leidt na de eerste dag in de continentale atletiekstrijd tegen de Verenigde Staten in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. 

De Europese atleten scoorden in 'The Match' op de eerste achttien onderdelen 331 punten, tegen 304 voor Team USA. Dinsdag is de tweede dag met de resterende negentien onderdelen.

Een aantal Nederlandse atleten had een inbreng in deze eerste strijd tussen Europa en de VS, waarin de meeste wereldtoppers ontbreken. Naomi Sedney liep de 100 meter bij de vrouwen in 11,77, Chris Garia noteerde op de 100 meter bij de mannen 10,46.

Sedney was ook de slotloopster van het Nederlandse kwartet, dat op de 4x100 meter estafette als derde eindigde in 43,82. Bowien Jansen, Nargélis Statia en Eefje Boons waren de andere loopsters. 

Bij de mannen liep Nederland, met Joris van Gool, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina, naar de tweede plaats in 38,45.

Volledig scherm
© Getty Images for European Athlet
  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.