De estafettevrouwen werden zevende.
Volledig scherm
De estafettevrouwen werden zevende. © BSR Agency

Estafettevrouwen na beroep van Jamaica toch zevende

De Nederlandse estafettevrouwen zijn op de slotdag van de WK atletiek in Doha toch op de zevende plaats terechtgekomen na de finale van de 4x400 meter. Het viertal Lieke Klaver, Lisanne de Witte, Bianca Baak en Femke Bol eindigde in de race als achtste en laatste, maar schoof aanvankelijk in de eindstand twee plaatsen op door de diskwalificaties van Jamaica en Canada.

De Caribische ploeg kwam in de finale als derde over de finish, maar moest de bronzen medaille afstaan aan Groot-Brittannië. Jamaica tekende echter met succes beroep aan tegen de diskwalificatie. Daardoor belandde Oranje in de officiële uitslag op de zevende plek. Het goud was voor de Verenigde Staten in een tijd van 3.18,92. Het zilver ging verrassend naar Polen (3.21,89).

In de eindstrijd bleek het Oranje-kwartet zich nog niet te kunnen meten met de toplanden. Klaver, De Witte, Baak en Bol mikten op een Nederlands record (3.26,98) en liepen voor wat ze waard waren, maar meer dan 3.27,89 zat er niet in.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.