Volledig scherm
Afrodite Zegers en Lobke Berkhout © Watersportverbond

EK-brons voor zeilsters Zegers en Berkhout op 470

De 470-zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout hebben brons gehaald bij het EK in Sanremo. Het duo eindigde als vierde in de finale en klom in de eindstand naar de derde plaats. De Europese titel ging naar Camille Lecointre en Aloise Retornaz uit Frankrijk.

Zegers en Berkhout voldoen met het brons meteen ook aan de nationale eis van sportkoepel NOC*NSF voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Bij het WK in augustus in Japan moet het duo met een plek in de top zes een startplek voor Nederland voor de Olympische Spelen zekerstellen.

Een dag eerder hadden Zegers en Berkhout de interne selectieprocedure gewonnen van Mandy Mulder en Anneloes van Veen. Die wisten zich niet te plaatsen voor de medalrace en kunnen zich daardoor niet meer kwalificeren voor de Spelen.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”