Eindhoven Box Cup (archieffoto)
Volledig scherm
Eindhoven Box Cup (archieffoto) © Jean Pierre Reijnen

Eindhoven Box Cup afgelast om corona

De vijfde editie van de Eindhoven Box Cup bij Hotel van der Valk in Eindhoven, die gepland stond van 28 mei tot en met 1 juni gaat niet door vanwege het coronavirus. 

Het organisatiecomité is van mening dat het de veiligheid van zijn deelnemers, officials, vrijwilligers en toeschouwers in de huidige omgeving niet kan garanderen. 

Aan de Eindhoven Box Cup doen gemiddeld meer dan 200 boksers mee uit ruim 30 landen, waaronder de complete Nederlandse A-selectie. Omdat het een olympisch jaar is, zou het deelnemersveld nog sterker zijn dan andere jaren. 

Vanwege de drukke bokskalender en de Olympische Spelen zijn er geen mogelijkheden om het toernooi te verplaatsen. 

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.