Volledig scherm
PREMIUM
Arno Kamminga © AFP

Eindelijk komen er weer nieuwe namen boven water voor Nederland

Gouddelvers Arno Kamminga (24) en Kira Toussaint (25) beleefden op de EK kortebaan in Glasgow hun internationale doorbraak. Maar wat zegt dit over hun olympische aspiraties op de langebaan?

Door Natasja Weber

Eindelijk. Eindelijk zijn er in het Nederlandse zwemmen nieuwe namen boven water gekomen. Schoolslagzwemmer Arno Kamminga (24) en rugslagspecialiste Kira Toussaint (25) veroverden in het 25-meterzwembad van Glasgow allebei twee individuele Europese titels. Kamminga zwom met uitgekiende races naar de winst op de 200 en 100 meter schoolslag en hij pakte brons op de 50 school. Toussaint was op de 100 en 50 meter rugslag een klasse beter dan de rest van het veld en werd derde op de 200 rug.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.