Volledig scherm
Jorge Lorenzo in actie. © AFP

Drievoudig wereldkampioen Lorenzo rijdt in Valencia zijn laatste wedstrijd

Jorge Lorenzo stopt na komend weekeinde met motorracen. De drievoudig wereldkampioen in de MotoGP maakte dat donderdag bekend tijdens een persconferentie in Valencia, waar hij voor het laatst aan een wedstrijd meedoet.

Lorenzo behaalde zijn wereldtitels in 2010, 2012 en 2015. Ook in de 250cc kroonde hij zich twee keer tot kampioen. In totaal wist hij 69 keer pole position te veroveren en 68 wedstrijden te winnen. In 2017 verliet hij Yamaha om voor Ducati te gaan rijden.

In juni van dit jaar kwam de 32-jarige Spanjaard tijdens de training hard ten val op het circuit van Assen. Daarbij brak Lorenzo een nekwervel en moest hij drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Twee weken eerder ging hij op het circuit van Barcelona ook al onderuit. Sinds zijn rentree deed Lorenzo het niet beter dan een veertiende plaats. ,,Ik verkeer niet meer in staat om competitief te zijn", vertelde Lorenzo, die nog niet weet wat hij in de toekomst gaat doen. ,,Ik ga eerst genieten van een lange vakantie met veel zon en strand.”

Marc Márquez, ploeggenoot van Lorenzo bij Honda, verzekerde zich begin oktober van zijn zesde wereldtitel in de MotoGP. 

Volledig scherm
Jorge Lorenzo tijdens de persconferentie. © AFP
Volledig scherm
Dorna-CEO Carmelo Ezpeleta en Jorge Lorenzo. © AFP
Volledig scherm
Jorge Lorenzo na zijn derde wereldtitel in de MotoGP. © AFP