Volledig scherm
© EPA

Domper voor Team Nederland: De Vries crasht in Le Mans

Een flinke domper voor Racing Team Nederland in de 24 uur van Le Mans. Nyck de Vries is vanochtend de bandenstapel in gereden. Hij kon in een zwaar gehavende auto nog wel op eigen kracht richting de pits, waardoor de Nederlandse équipe niet hoeft uit te vallen.

Team Nederland (bestaande uit De Vries, Frits van Eerd en Giedo van der Garde) was in de LMP2-klasse flink opgeklommen, nadat ze enige tijd laatste lagen. Ondanks de crash van De Vries mag Team Nederland ‘gewoon’ verder. De auto van De Vries was behoorlijk beschadigd, maar kon zonder takelwagen naar de pits. Daardoor kunnen de andere twee Nederlanders de rit proberen uit te rijden.

De monteurs van het team sleutelden in amper een uur tijd de bolide weer rijklaar, waarna teamgenoot Giedo van der Garde de wedstrijd kon hervatten. Racing Team Nederland bevindt zich nog net bij de beste dertig in het veld.

,,Rechts voor brak iets af en ging ik rechtdoor de muur in. Het ging op dat punt van het circuit best hard. Ik verwachtte dat de klap pijnlijker zou zijn, maar het viel me mee’', vertelde De Vries aan RTL GP. ,,Geweldig dat de monteurs de auto weer op de baan hebben kunnen krijgen.’’

De Toyota van de Brit Mike Conway, de Japanner Kamui Kobayashi en de Argentijn José Maria Lopez ligt aan de leiding met nog anderhalf uur te gaan.