2020-01-11 14:27:46 WIJK AAN ZEE -  Anish Giri speelt tegen Magnus Carlsen uit Norwegen in de eerste ronde van het TataSteel Chess Tournament 2020. ANP KOEN SUYK
Volledig scherm
2020-01-11 14:27:46 WIJK AAN ZEE - Anish Giri speelt tegen Magnus Carlsen uit Norwegen in de eerste ronde van het TataSteel Chess Tournament 2020. ANP KOEN SUYK © ANP

Derde remise op een rij voor Giri op Kandidatentoernooi

Schaker Anish Giri is op het Kandidatentoernooi in Jekaterinenburg voor de derde keer op een rij remise overeenkomen. In zijn vierde wedstrijd op het toernooi in Rusland leverde het duel met de Chinees Ding Liren geen winnaar op.

De afgelopen twee dagen deelde Giri ook al een punt met Maxime Vachier-Lagrave en Wang Hao. In zijn eerste partij had Giri (25) verloren van Ian Nepomniatsjtsji.

Acht grootmeesters nemen het in Jekaterinenburg tegen elkaar op om te bepalen wie eind van dit jaar de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen mag uitdagen.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.