Joost Luiten, archieffoto.
Volledig scherm
Joost Luiten, archieffoto. © BSR Agency

Degelijke start Luiten in Abu Dhabi

Joost Luiten is op het Abu Dhabi Championship het nieuwe golfseizoen vrij goed begonnen. De beste golfer van Nederland staat na de eerste dag op twee slagen onder par: 70. Daarmee staat hij gedeeld 33ste.

De 34-jarige Luiten noteerde op de eerste zestien holes par en alleen op de laatste twee holes kwam hij tot een birdie. ,,Ik speelde niet super, maar hield het allemaal wel goed bij elkaar. Op naar een bogeyvrij 2020!”, zei hij na zijn ronde zonder fouten op golf.nl.

Luiten eindigde vorig jaar als derde in het Abu Dhabi Championship en verdiende in zijn eerste toernooi van het jaar meteen zijn vetste geldprijs (384.000 euro). Hij slaagde er in het vervolg van het jaar niet in een toernooi te winnen en sloot af als nummer 88 op de wereldranglijst. Voor dit jaar zijn de ambities hoog: Luiten wil weer een toernooi op zijn naam zetten en terugkeren in de top 50 van de wereld.

De Italiaan Renato Paratore en de Zuid-Afrikaan Shaun Norris zijn de leiders na de eerste ronde in Abu Dhabi met een score van 64, acht onder par. De Amerikaan Brooks Koepka deelde de derde plaats met 66 slagen (-6). De Amerikaanse aanvoerder van de wereldranglijst maakte een bevredigende rentree na een knieblessure, die hem ongeveer drie maanden aan de kant hield.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.