Volledig scherm
Shorttracker Itzhak te Laat in actie tijdens de kwalificaties bij de Europese kampioenschappen shorttrack in Hongarije. © ANP

De Laat verrast en pakt voor het eerst eremetaal op 1500 meter shorttrack

Itzhak de Laat heeft op de Europese kampioenschappen shorttrack in Hongarije de zilveren medaille veroverd op de 1500 meter.  

De Laat nam het initiatief, kwam zes ronden voor het einde op kop, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Hongaar Shaoang Liu. Die zette in de voorlaatste ronde een versnelling in, kwam binnendoor bij de Nederlander en klopte hem enkele meters voor de streep. 

Voor De Laat voelde het alsof hij gewonnen had. Uitzinnig van vreugde kwam hij over de finishlijn, want hij veroverde voor het eerst eremetaal op de 1500 meter. Hij wist dit seizoen in de wereldbeker nog niet op het podium te eindigen. Bij de NK eerder deze maand greep hij eveneens naast de titels. 

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.