Tiger Roll, winnaar van de voorgaande twee edities van de Grand National.
Volledig scherm
Tiger Roll, winnaar van de voorgaande twee edities van de Grand National. © Action Images via Reuters

Britten kunnen gokken op virtuele editie beroemde paardenrace

Engelands bekendste paardenrace met hindernissen, de Grand National, krijgt een virtuele editie. ITV zendt de virtuele Grand National zaterdag uit en het is ook mogelijk om te wedden op de uitslag.

Inzetten zijn gelimiteerd op 10 Britse pond en alle opbrengsten gaan naar het goede doel voor de Britse gezondheidszorg. ,,Het is heel jammer dat we de echte race niet kunnen houden, maar dit is een spannende en leuke vervanging die zich sinds 2017 al heeft bewezen als ongelooflijk accuraat”, zegt organisator Rob McLoughlin van de virtuele race die met CGI technologie en algoritmes wordt gemaakt.

Tiger Roll, de winnaar van de voorgaande twee edities van de Grand National is ook nu de favoriet bij de bookmakers. Hij staat genoteerd met 5 tegen 1, meldt Ladbrokes. Het paard eindigde als tweede in de wedstrijd op Cheltenham op 11 maart, een week voordat premier Boris Johnson aankondigde dat mensen thuis moesten blijven en dat alle horeca en sportgelegenheden moesten sluiten.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.