Volledig scherm
© Getty Images

Bondscoach Japanse turnsters geschorst

MachtsmisbruikBondscoach Chieko Tsukahara van de Japanse turnsters is voorlopig uit haar functie gezet.

Ze zal ook niet de ploeg aanvoeren die in oktober naar de WK in Doha gaat. Tsukahara wordt beschuldigd van machtsmisbruik; ze zou turnsters onder druk zetten om naar haar trainingsgroep over te stappen.

Haar man, vijfvoudig olympisch kampioen Mitsuo Tsukahara, is ook aan de kant gezet. De vice-voorzitter van de Japanse turnbond zou hebben samengespannen met zijn vrouw.

Een onafhankelijke commissie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de beschuldigingen van turnster Sae Miyakawa, die deel uitmaakte van het Japanse team dat vierde werd op de Olympische Spelen van Rio. Volgens Miyakawa heeft Tsukahara gedreigd haar uit de olympische ploeg voor 2020 te zetten als ze niet naar haar trainingsgroep zou verhuizen. De Zomerspelen zijn over twee jaar in Tokio.

Chieko en Mitsuo Tsukahara zijn niet alleen in dienst van de bond, het echtpaar heeft ook een eigen commercieel turnteam.

  1. LeBron James tempert verwachtingen: 'Lange weg te gaan'
    Lakers

    LeBron James tempert verwachtin­gen: 'Lange weg te gaan'

    De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James begint zonder al te grote verwachtingen bij zijn nieuwe club Los Angeles Lakers aan het nieuwe seizoen in de NBA. De Lakers zullen zich onmogelijk al kunnen meten met kampioen Golden State Warriors, zei de 33-jarige topschutter bij zijn eerste publieke optreden namens zijn nieuwe club. ,,We hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concurreren met Golden State. Wij vertrekken vanaf nul.''