Volledig scherm
© EPA

Bletterman stopt ermee en wil nu matroos worden

Michel Bletterman (28) heeft besloten om te stoppen met turnen. De turner vindt het tijd voor iets anders. De Fries begint met een opleiding tot matroos op de binnenvaart.

Na de teleurstellende wereldkampioenschappen vorig jaar in Stuttgart sloeg bij Bletterman de twijfel toe. ,,Tijdens de WK slaagden we er niet in om een olympisch teamticket te behalen. Kort daarna dacht ik: ‘Wat moet ik nu’? Wil ik nog door, of is het goed zo? In eerste instantie ging ik door, maar ik merkte dat ik niet meer extreem gemotiveerd was.”

Bletterman besloot daarom een andere weg in te slaan. ,,Tijdens mijn loopbaan heb ik heel veel mee mogen maken, van diverse EK’s en WK’s tot aan het olympisch testevent in 2016. Het enige dat miste, waren de Spelen. Dat was mijn enige droom nog. Maar ik zag het niet zitten om nog weer vier jaar door te gaan, in de hoop om dan de Spelen wel te halen.”

Bletterman was jarenlang een vaste kracht in de Nederlandse selectie. In 2010 maakte hij bij de WK in Rotterdam zijn seniorendebuut en sindsdien kwam hij in actie bij de WK’s in 2011, 2014 en 2019. In 2015 en 2018 was hij reserve bij de wereldtitelstrijd.

Bondscoach Bram van Bokhoven roemde Bletterman onder meer om zijn toewijding en inzet. ,,Michel is in de trajecten in aanloop naar de grote evenementen altijd een vaste waarde geweest en is een harde werker. Hij turnde zich niet altijd in het uiteindelijke team, maar toonde zich altijd een echte teamplayer en bleef ook als thuisblijvende reserve tot op het laatste moment beschikbaar.”

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.